У Основној школи „Бранко Радичевић“ у Неготину одржан је огледни час веронауке на којем су примењени веб алат Глогстер и Кахут уз употребу мобилних телефона.

Вероучитељица Марија Думитрашковић имплементирала је  савремене методе рада у школској настави, којима је заинтерсовала ученике, али и наставни кадар у реализацији наставе. Огледни час је одржан ученицима четвртог разреда који похађају верску наставу и грађанско васпитање у сарадњи са учитељицом Јованком Ђурђевић. На почетку часа ученици су обновили раније стечена знања о Светом Сави и задужбинама Немањића у квизу „Шта знамо о Светом Сави ?“, уз помоћ веб алата Глогстер ( интерактивни постер). Подељени у две групе ученици су на интересантан начин, користећи веб алат Кахут и мобилне телефоне као тастере, показали своје одлично познавање наше црквене историје. На занимљив начин, кроз добро осмишљена питања, ученици су систематизовали и своје знање из претходних година из предмета природе и друштва, српског језика и верске наставе . Час је био изузетно успешан, а ученици су са великим инересовањем прихватили нов начин рада.

Захвљујући вероучитељици Марији и подршци  коју добија од колектива школе, ученици ове школе већ годинама не заостају за многим иновацијама које се примењују у образовању ученика основних школа.С тога су ђаци веронауке, али и других наставних предмета  укључени у заједничке пројекте за осавремењивање наставе.

Similar Posts