DSC_0293

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион освештао је, 27. новембра 2014. године, Основну школу Јеремија Илић Јегор у Рготини код Зајечара, уз саслужење свештеника зајечарског намесништва. Преосвећеног Епископа Илариона дочекали су ученици, родитељи и наставници са директорком г-ђом Аном Мицић, која је у сарадњи са надлежним парохом, јерејем Славишом Видовић, покренула иницијативу да Епископ посети школу и освешта њене радне просторије.

Уручивши кандило и икону Св. Саве директорки г-ђи Ани Мицић, владика Иларион је рекао да је задатак сваке школе и наставника да деци пренесу знање из предвиђених наставних предмета, али и да се старају о дечијем образовању како би постали добри људи. Такође, владика је предложио да убудуће школа прославља Св. апостола Филипа као своју Крсну славу на успомену дана освећења школе, што је директорка Ана прихватила. 

Након пригодног програма који су припремили ученици и наставници, доживљавајући данашњи дан као истинску свечаност у својој школи, Епископу је упућен и позив да наредне године присуствује прослави 170 годишњице постојања и рада ове основне школе.

Фото: Зоран и Јелена Милићевић

Similar Posts