Православни дечји часопис „Светосавско звонце“ је у сарадњи са Верским добротворним старатељством Епархије тимочке организовао поделу светониколајевских пакетића деци Тимочке Крајине.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона пакетићи су 10. јануара 2020. године најпре подељени штићеницима Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју – „Облутак“ у Зајечару, где су дародавци дочекани са великом радошћу и ручно направљеним поклонима у знак захвалности.

Сутрадан 11. јануара 2020, у храму Светог Георгија у Књажевцу, организована је подела пакетића за књажевачке основце. Старешина књажевачке цркве, протосинђел Захарија Митић је изразио радост и захвалност због овакве акције као и наду да ће убудуће бити више прилика да се најмлађима улепша детињство. Окупљеној деци шеф маркетинга Светосавског звонца Димитрије Стикић говорио је о Светом Николи као православном Божић Бати, о његовом животу и делу.

Ову хуманитарну акцију водио је секретар Верског добротворног старатељства Епархије тимочке ђакон Вук Јовановић а на велику радост малишана пакетиће је делио и популарни певач Жељко Васић.