manastir_bukovo

Поводом празника Покрова Пресвете Богородице, у манастиру Буково, Свету архијерејску литургију у манастирском храму Св. Николе служио је Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Јустин. Након резања славског колача, владика се пригодним речима обратио присутнима и честитао славу, уз молитвену жељу да се следеће године празник Покрова прослави у параклису (капели) који се налази у склопу новог манастирског конака.
Ово празнично сабрање увеличали су настојатељ манастира Студеница архимандрит Тихон са својом братијом, и представници државних структура г. Млађан Ђорђевић саветник председника Србије г. Бориса Тадића, г. Драган Чуровић државни секретар у Министарству вера са својим сарадницима, који су искористили ову прилику да са Епископом Јустином размене мишљења о садашњем стању и потребама нашег народа и важним питањима Цркве на просторима Тимочке Крајине.
Обнова и доградња старог конака, подигнутог још 1839. године започета је освећењем камена темељца управо на Покров Пресвете Богородице 2004. године, док је изградња започета тек јуна 2006. године, уз помоћ Министарства вера и Министарсва за инфраструктуру. Предстоје радови на завршетку параклиса и опремање свих просторија у конаку, неопходних за свакодневни живот манастирског братсва.

pokrov_2009_02                             pokrov_2009_01

Similar Posts