Пријем у владичанском дворуУ сарадњи са Верским добротворним старатељством Епархије тимочке представници хуманитарне организације „Our Serbs – Наши Срби“ из Чикага (www.ourserbs.org), чија је председница г. Кети Фенсло, посетли су Епархију и уручили хуманитарну помоћ социјално угроженим породицама.

Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион примио је, у Епархијском двору у Зајечару, чланицу председништва овог хуманог удружења г. Миру Гушић и њеног супруга г. Зорана Гушића, који су се упознали са потребама првенствено социјално потребитих породица и сиротишта, као и активностима епархијског ВДС-а.

Први део помоћи који се састоји од поклон пакета основних животних потрепштина, у вредности од 10.000 динара уручен је породици Велета и Слађане Стојановски из Зајечара који имају три малолетна сина и дуги низ година живе у нељудским условима. Пакети су уручени породици Костадиновић из Зајечара, породици Далибора Ђерговића из Грљана и браћи Бобану и Милошу Рамојкић из Мале Јасикове код Зајечара.

Другог дана брачни пар Гушић, са службеницима епархије тимочке, ђаконом Вуком Јовановићем и Урошем Памучаром, посетили су Неготин и уручили помоћ породицама Драгосавац и Савић, која се већ дуже време бори са болешћу детета, мале Снежане, која има велике здравствене проблеме, за чије лечење су потребна огромна новчана средства. Ова породица је пре више година избегла из Пећи. Посетили су и Саборни храм Свете Тројице и цркву Рођења Пресвете Богородице, у чијој порти се налази седиште добротворне организације „Кола српских сестара“. Дочекала их је председница кола г. Александра Петровић, са којом су разговарали о улагању у обнову зграде кола и пружању подршке у раду неготинских сестара. Посету Неготину завршили су обиласком Дома за незбринуту децу „Станко Пауновић“.

Трећег дана обишли су Књажевац и хуманом помоћи обрадовали породице Вујић која је избегла из Хрватске и породицу Саше Милосављевића из Васиља код Књажевца. У Бору су помоћ добиле породице Адамовић и Ранчић.

Ови хумани људи стигли су са циљем да помогну све доброторне активности ВДС-а Епархије тимочке, упознају се са потребама сиротишта, школа, социјално и здравствено угрожених породица и појединаца и да у наредном периоду донацијом организације „Наши Срби“ које представљају, пруже што више помоћи потребитима.

Similar Posts