За Сарину операцију у Texas Children’s Hospital у Хјустону потребно је 244.311 $ (двеста четрдесет четири хиљаде триста једанаест америчких долара). Са трошковима превоза и боравка у Хјустону цифра премашује 270.000 € (две стотине седамдесет хиљада евра). Позивамо све људе који су у могућности да својом уплатом помогну да се што пре прикупи потребна сума новца.

Сарин отац Данило је лекар и дипломирани теолог, човек је који је многима у животу помогао – сада је ред да ми помогнемо њему у овој великој невољи.

Сара је рођена као здраво дете из уредно вођене прве трудноће. Са три месеца добија први епилептички напад након кога детаљним испитивањем лекари постављају дијагнозу „Туберозна склероза” (TSC) која је молекуларно-генетском анализом узорка Сарине крви и дефинитивно потврђена у лабораторији у Шпанији.

Туберозна склероза је мултисистемска болест до које долази мутацијом гена, која је код Саре новонастала. Спада у ретке болести, неизлечива је и крајње непредвидива, јер је сваки појединац различито захваћен болешћу – у распону од готово непрометног стања, до потпуне нефункционалности и тешке душевне заосталости, која веома често може бити праћена доброћудним и злоћудним туморима (рак) на свим органима. Епилептички напади оштећују мозак и друге органе, и неповољно утичу на психички развој детета. Сарин случај, на жалост, није благ.

Сарина магнетна резонанса главе до сада описује преко седамнаест туморских промена, промене на очном дну десног ока и вишестеуке промене на кожи трупа, лица и поглавине. Сара је на учесталим контролама од стране неуролога, кардиолога, нефролога, офталмолога, физијатра, педијатра… Свакодневно су јој неопходне разне врсте стимулација и терапија које би јој могле помоћи, терапија се код логопеда одвија три пута недељно, уз повремену евалуацију психолога, дечијег психијатра и рад дефектолога. Сара „пробија“ досадашњу терапију лековима. Због потпуне неизвесности даљег тока болести, породица је принуђена да покуша пружити све што може макар и у најмањој мери да убрза њен развој и спрећи даље последице болести. Операција тумора на мозгу за њу представља једино решење. Сада је примарна посета Texas Children’s Hospital у Хјустону, ради додатних најсавременијих дијагностичких прегледа који ће помоћи у доношењу одлуке да ли и који хирурски захват може помоћи Сари, као и спровођење самог захвата. У Србији се ова врста дијагностике и лечења не пружа пацијентима са TSC. У Америци је то стандардна процедура, а сама операција може знатно утицати на даљи развој детета и квалитет живота. Сара је весело и љубављу окружено дете. Помозите да учинимо све што је могуће да Сара добије шансу за срећније детињство и квалитетнији живот.

Данило Николић
Текући рачун: 115–0381637224283–49

Наше мало Сари значи све! Будимо хумани! Помозимо Сари!

– Слањем СМС поруке: Упишимо 948 и пошаљимо SMS на 3030
– Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо human948 и пошаљимо SMS на 455
– Уплатом на динарски рачун: 160-6000000823238-52
– Уплатом на девизни рачун: 160600000082358772
IBAN: RS35160600000082358772
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
– Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj
– Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal
– Скенирањем IPS QR kod-a на вашој E-banking апликацији: IPS QR kod

Sara Nikolić - IPS QR kod

Верско добротворно старатељство

Similar Posts