У понедељак, 25. јануара 2021. године, када наша света Црква прославља чудотворну икону Млекопитатељницу, Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем у зајечарском Саборном храму. Епископу су саслуживали протојереји Игор Ивковић и Томислав Станковић, протонамесник Зоран Голубовић и јереј Драган Блинџов и ђакон Урош Памучар.

Отац Зоран беседио је сабраном народу о значају икона као једном од стубова православља и истинске вере – Када свети оци говоре о Цркви они говоре о Њој као икони и као броду спасења који нас спасава у овоме свету. Када говоримо о Евхаристији која се дешава у Цркви, односно о Литургији, ми говоримо да је Литургија сама икона Царства Божјег.  Говорећи о икони Богородице Млекопитатељнице, отац Зоран је истакао да је та икона, уз икону Богородице Тројеручице, једна од најзначајнијих које имамо у православној српској цркви.

По отпусту свете Литургије, владика Иларион је још једном позвао све верне да се организују у групе и да најкасније од празника Сретења Господњег крену са читањем Псалтира, а потом је подсетио да се управо на месту на ком се налази икона Богородице Млекопитатељнице, у Посници Светог Саве у Кареји, свакодневно чита Псалтир.