Празник Светог Василија Острошког Чудотворца празнован је по први пут у новоизграђеном храму у Милошеву код Неготина, првом храму посвећеном овом светитељу у Епархији тимочкој.

На дан празника служена је света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Трандафир М. Јанковић, намесник неготински, уз саслужење јереја Марка Јокановића и Саше Средојевића. Литургији је поред великог броја верног народа присуствовао и председник општине Неготин г. Владимир Величковић са сарадницима.

Отац Марко је у својој беседи позвао верни народ да пригрли Васкрслог Господа, те да уз помоћ пријатеља и верних људи, истрајући у свом настојању, надаље учествује у подизању светиње и радовима који предстоје.

У цркви је преломљен славски колач, а овогодишњи домаћин и колачар је г. Бранко Благојевић, локални предузетник и члан одбора Црквене општине Милошево, који се усрдно потрудио да придошли народ буде лепо послужен током дружења које је уследило у простору који ће ускоро постати порта храма. Домаћин славе за наредну годину биће г. Љубиша Анђеловић из Милошева.

Similar Posts