У дане Великог поста Епископ тимочки г. Иларион посетио је, 29. марта 2017. године, припаднике Војске Србије у касарни у Зајечару, где је служио свету архијерејску Литургију пређеосвећених Дарова у капели посећеној светом Деспоту Стефану Лазаревићу. Саслуживали су војни свештеници капетан Ђорђе Динић и потпоручник Иван Ганић, уз чтецирање старијих водника прве класе Небојше Симића и Игора Николића. Свету Литургију су појали старији водник Предраг Тасић и Урош Памучар службеник Епархије тимочке. Молитвено учешће узео је мајор Срђан Радивојевић, командант 31. пешадијског батаљона 3. бригаде КоВ-а са војницима.

Владика Иларион је у беседи поздравио припаднике Војске Србије и пожелео им да у миру и радости увек дочекују Васкршње празнике, рекавши да се на светој Литургији дарује сила Божија свима верујућима ради задобијања благодати која дарује мир свима људима.  – Нека би у срцима свих који служе својој отаџбини узрастала љубав према Богу и своме народу, да будемо као свети ратници испуњени снагом и вером, да би се борили за истину и правду Божију – поучио је владика.

Са надлежним старешинама владика је потом разговарао о различитим актуелним темема, изражавајући радост због устројавања капеле Деспоту Стефану и могућности да се у њој редовно богослужи.

Similar Posts