У четвртак 5. децембра 2019. године у Духовно-мисионарском и културном центру Епархије тимочке – „Гостопримница“ одржана је промоција књиге Марије Маје Недељковић „Благоверна Јелена Лазарева Балшић“. Ова књига се заснива на историјским чињеницама о Јелени Балшић, ћерки кнеза Лазара и средњовековној владарки Зете, захумској војвоткињи.

О књизи је говорила ауторка Марија Недељковић која је истакла да је наша историја богата личностима попут Јелене Балшић али се ми као народ не трудимо довољно да их сачувамо од заборава. Постоје неке вредности које су ултимативне у књизи. То су вредности о којима се данас не говори – истина, љубав, слобода и правда. Само најузвишеније вредности спасавају народе али и нас појединце рекла је ауторка књиге.

Поред тога што се бави писањем, Марија Маја Недељковић се бави и дизајном књига, иконописом, фотографијом, члан је многих књижевних клубова, била је аутор телевизијских и радио емисија, као и уредница часописа Косовски божур и рубрике за културу у телетексту РТС-а.