У Епархијском духовно-мисионарском културном центру Гостопримница одржана је 17. марта 2018. године промоција књиге „Изасланик из Леванта“ бугарског аутора В`лка Мишева, а у оквиру сарадње са Међународним фестивалом Златни витез, чијој едицији припада и ова књига.

Промоцији је присуствовао Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион, који је истакао успешност сарадње са ауторима који раде у окриљу Златног витеза и најавио нове пројекције филмова и других културних дешавања на овогодишњем Фестивалу хришћанске културе који ће се одржати током септембра у Зајечару.

Испред Златног витеза говорио је редитељ Јован Марковић, подсетивши на циљ и значај сарадње   ствараоца из свих области уметности, пре свега из словенских земаља, али и из целог света. Многи млади и мање познати аутори доживели су своју афирмацију управо сарадњом у оквиру овог фестивала.

Златни витез обухвата позоришни, музички, ликовни и литерарни фестивал. Сви ствараоци су окупљени око слогана „За моралне идеале и за уздизање човекове душе“.

О самој књизи говорио је аутор В`лко Мишев, који је посетиоце упознао са садржајем књиге и идејом којом се водио при стварању овог књижевног дела.