Прослава црквене славе у грљанском храму Свете Тројице окупила је на овај велики празник многобројне вернике из Грљана и околних места, на светој Литургији коју је служио надлежни парох, јереј Златко Здравковић. Након литијског опхода око храма обављено је резање славског колача са домаћином славе г. Младомиром Коџопељићем. Уследио је богат културно – уметнички програм у којем су учествовали: извођачки ансамбли различитог узраста ЦТУ „Корени“ из Зајечара, као и гости Дечји фолклорни ансамбл Народног Читалишта „Цвјат 1870“ из Видина (Бугарска).

Старешина храма отац Златко захвалио је у беседи свима онима који су учествовали у организовању храмовне славе, као и бројним приложницима за обнову храма. Посебно се захвалио г. Периславу Дуцићу, председнику ЦТУ „Корени“ који је организовао данашњи културно – уметнички програм. После беседе уручени су пригодни поклони гостима г. Љубомиру Илијеву из Видина као и г. Периславу Дуцићу.

Поводом црквене славе у порти је приређена свечана славска трпеза за све учеснике културно–уметничког програма, бројне госте, вернике и пријатеље који помажу обнову овог храма.

јереј Златко Здравковић

Similar Posts