20140603-22335Поводом храмовне славе Св. цара Константина и царице Јелена 03. јуна 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Јустин, новоизабрани Епископ жички, служио је Св. Архијерејску Литургију у Клокочевцу, у општини Мајданпек, уз саслужење свештеномонаха м. Буково, свештеника борско-поречког намесништва и уваженог госта из крушевачке епархије, протојереја-ставрофора Јована Спасојевића уз молитвено учешће игуманије м. Велуће, мати Теодоре.

Прослави празника у новосаграђеном храму присуствовао је председник општине Мајданпек г. Дејан Вагнер са сарадницима, као и велики број народа Клокочевца који су се након 80 година сабрали на првој Архијерејској Литургији у овом месту. Епископ Јустин је у чин протојереја рукопроизвео свештенике Дејана Миливојевића, Миленка Бајића и Ивана Милановића. У својој беседи Владика је похвалио до сада урађено у овом светом храму и изразио наду да ће храм ускоро бити припремљен за освећење. Преосвећени Владика Јустин је још говорио о значају и благослову за село у којем се служи Св. Евхаристија и узносе молитве за спасење свих житеља. Такође, честитао је новим протојерејима на чину уз жељу да наставе труд на својим парохијама онако како су то до сада чинили. После Св. Литургије Преосвећени Епиископ Јустин освештао је звоно за нови храм, а потом је преломио славски колач са домаћином славе.

Храм Св. цара Константина и царице Јелене у Клокочевцу је у изградњи од 1938. године. Старањем старешине храма јереја Ивана Милановића и уз финансијску подршку општине Мајданпек од 2009. године интезивније се ради на уређењу самог храма а на радост житеља Клокочевца .

Инфо служба

Similar Posts