У храму светог Георгија у Кладову, у среду 6. маја 2015. г. прослављена је храмовна слава светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион. Саслуживали су архимандрит Козма, игуман манастира Буково и свештеници кладовског намесништва. На светој Литургији појали су гости из Зајечара, хор источно-византијског појања “Свети Никодим Тисмански”.

Пред бројним сабраним верницима и децом владика Иларион се обратио поучном беседом честитајући данашњи празник и данашњу славу.

Данашња прослава настављена је музичко-рецитаторским програмом за владику, свештенике, госте и бројне вернике, уз целодневну изложбену поставку уметничких дела у порти храма светог Георгија у Кладову.

Припрема за прославу празника почела је манифестацијом “Ђурђевдански дани“, којом је Кладово и ове године достојно дочекало и прославило свога заштитника светог Георгија, бројним културним садржајима. У поподневним сатима претходног дана, након празничног бденија и славске литије, одржан је концерт ученика музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Неготина и рецитал ученика Средње Школе  „Свети Сава“ из Кладова.

Литија и концерт 5. маја 2015. г.

Similar Posts