10344793_782914975054655_7228738281845052791_nУ храму Светог Великомученика Георгија пресечен је славски колач у присуству садашњих и бивших ученика Књажевачке гимназије чланова секције из веронауке. Том приликом су ученици отпевали тропар Светом Николају Српском.
Овогодишњи колачар је била Јована Кинђер а за наредну годину је колач преузео Ђорђе Стефановић. Ученици са веронауке прослављају своју славу од 2006. године и сви досадашњи колачари су уписани на полеђини славске иконе.

Поводом крсне славе, Друштво за српску духовну и биолошку обнову „Источник“, у сарадњи са Књажевачком гимназијом и ОШ „Дубрава“, расписало је 6. ликовни и литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на теме: „Свети Николај Српски“ и „Слобода“
На конкурс су приспели радови из целе Србије и Републике Српске а свечана додела награда ауторима најуспешнијих радова у три категорије и отварање изложбе ликовних радова одржаће се 8. маја 2014. г. у 19:30, у Дому културе у Књажевцу.
Поред отварања изложбе ликовних и читања награђених литерарних радова, у сарадњи са Домом културе у Књажевцу, биће одржан и концерт српске народне и духовне музике под називом: „Слобода изнад истока и запада“ у Друштвеном клубу Дома културе.

На концерту наступају:
– Музички састав Источник, кога чине ученици веронауке Књажевачке гимназије и
– Небојша Мастиловић, као специјални гост из Београда са својим ауторским композицијама са новог албума „Све српске звезде“.

Позивамо све наше дугогодишње пријатеље и сараднике да и овом приликом својим присуством поделе са нама радост ове свечаности, као и све људе, љубитеље музике, поезије и лепе речи да доћу и присуствују овом догађају.


Катихета Саша Илијић

Similar Posts