Пракса коју је током прошле школске године, са својим ученицима, установио вероучитељ Бојан Стојановић, настављена је и ове.

У уторак, 15. децембра 2015. године, ученици IV разреда (1. и 3. одељења) Економско-трговинске школе, прославили су своју славу – светог цара Уроша. У раним јутарњим часовима, пре школских обавеза, заједно са својим вероучитељем Дејаном Живковићем, ученици су се обрели у борском храму где је колач преломио намесник борски протојереј-ставрофор Душан Ћирић. После ломљења славског колача, ђаци су прославу наставили у ходнику своје школе где су славским колачем, кољивом, соковима и колачима, које су сами припремили, послуживали своје професоре.

Ученици I разреда (2. одељења) Техничке школе у Бору, са својим вероучитељем Бојаном Стојановићем, своју су славу, преподобног Јована Дамаскина, прославили у четвртак 17. децембра док су у петак 18. децембра 2015. године,  ученици II разреда (1, 2, 3. и 4. одељења), прославили своју славу – преподобног Саву Освећеног. Колаче је у борској цркви Св. Георгија Победоносца преломио старешина овог храма протојереј Миленко Бајић.

На многаја  љета!

Вероучитељ Дејан Д. Живковић

Similar Posts