Владика Иларион: „Бог се јавља кроз човека, у човеку и за човека.“

У недељу, 11. октобра 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету Литургију у храму Преображења Господњег у Сокобањи и том приликом рукоположио ђакона Николу Нешића у чин свештеника. Такође, у току Литургије Преосвећени владика је доделио јерејима Ивици Станковићу и Немањи Тобићу звања протонамесника. Епископу су саслуживали сокобањски свештенослужитељи а појао је хор зајечарског Саборног храма. Међу бројним верницима, на Литургији су били др Марко Николић, помоћник директора Сектора за односе са црквама и верским заједницама, др Миодраг Николић, председник општине Сокобања и г. Владимир Миловановић, заменик председника општине.

Честитајући оцу Николи рукопожење, владика Иларион је истакао да је сваки чин рукоположења у свештенички чин један мали празник Педесетнице, изливање божанске благодати на Цркву а самим тим и на све оне који се у Њој молитвено сабирају. Даље у беседи, Епископ је нагласио – Хришћанска вера је донела потпуно нову ствар а то је да се Бог смирава пред човеком, да силази са висине, долази из вечности у време и даје се човеку ради човека самог, ради његовог спасења и његовог уздизања из времена у вечност, из пролазности у непролазност.

По завршетку Литургије, Епископ тимочки уручио је Орден Светог краља Милутина господину Милану Стевановићу, предузетнику из Сокобање, а архипастирске захвалнице примили су сокобањски предузетници: г. Млађан Миленковић, г. Александар Ранђеловић, гђа Бранка Миленковић, г. Душан Јаковљевић, г. Зоран Милосављевић, г. Војкан Миленовић, г. Братислав Ранђеловић, г. Бојан Алексић, г. Никола Ђорђевић, др Слађана Миленковић као и Општина Сокобања.

Прослављене празника настављено је послужењем у порти храма.

Уредништво интернет презентације Епархије тимочке благодари гђи Аници Стевановић за информације и уступљене фотографије.

Similar Posts