У селу Јабуковцу, прослављен је празник Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља. И поред веома хладног времена деца су са својим наставницима и учитељима, узела учешће на литургиском сабрању, те су се присутна деца која похађају веронауку, причестила Светим Тајнама. Као што и доликује овом светом и свечаном дану, у храму је отпевана Светосавска химна и деца су преломила славски колач са надлежним парохом оцем Влајком Банковићем.

У месној школи „Јован Јовановић Змај“ одржана је Светосавска приредба за ученике, наставнике, родитеље и мештане села Јабуковца. После приредбе, коју су организовали наставници и учитељи, преломљен је славски колач и преливено славско жито, које је са несебичном љубављу припремио колектив школе на челу са њеним директором Мићом Блендићем. На крају је месни парох отац Влајко у краткој али поучној беседи пожелео наставном особљу и деци да следе пут Светог Саве, те да имају доста успеха у даљем учењу и напретку у току школовања, а наставницима да имају што више ученика у овој прелепој школи.

На крају у знак захлавности на доброј сарадњи ЦО Јабуковац и ОШ „Јован Јовановић Змај“, отац Влајко је поклонио Охридски Пролог школској библиотеци, те  ће значајно помоћи  и унапредити  рад на часовима верске наставе.

вероучитељ Дарко Јокић

Similar Posts