sem_man_soko-2006_1                    sem_man_soko-2006_2

На тродневном скупу вероучитеља Србије у Манастиру Соко код Љубовије од 2. до 4. јула 2006. године са епархијским координатором учествоваo је још један катихета за средње школе – Драган Блинџов из Зајечара – и два вероучитеља за основне школе – Немања Тобић из Бора и Зоран Милићевић из Зајечара. Програм семинара је био следећи:

Прво предавање: Положај наставника верске наставе у систему образовања и васпитања – Снежана Стојковић, Министарство просвете

Друго предавање: „Теорије учења и васпитна улога наставника“ – проф. др Биљана Требјешанин, професор Учитељског факултета у Београду

Треће предавање: „Методичка организација часа“ – проф. др Вук Милатовић, професор Учитељског факултета у Београду

Четврто предавање: „ЗНАЧАЈ СТРУКОВНОГ УДРУЖИВАЊА“ – мр Зорица Јоцић, начелник Школске управе

Презентација вероучитеља са сугестијама (престављање начина рада у школи, учешће врањске и тимочке епархија). наш промотивни ТВ-спот веронауке у продукцији Радио-телевизије Зајечар оцењен је као најбоља епархијска презентација.

Ово је био први елитни и стручни семинар на коме су вероучитељи могли да се упознају, размене информације и искуства, заједно да учествују на богослужењу као и да покушају да реше проблеме везане за свој рад. На крају семинара одржан је и заједнички састанак свих учесника са епископима др Иринејем (Буловићем) и др Игњатијем (Мидићем).

Нема благослова за оснивање Друштва вероучитеља Србије, већ треба у постојећим институцијама цркве размењивати информације и искуства са којима се сусрећу вероучитљи.

Протојереј Игор Ивковић

Similar Posts