На Сабору вероучитеља у Белом двору у Београду 29. маја 2018. године (трећег дана Духова), поред представника свих Епархија у Србији, Републици Српској (БиХ) и Црној Гори, учествовала су два прдставника Епархије тимочке – катихета г. Предраг Радосављевић из Зајечара и епархијски координатор верске наставе протојереј Игор Ивковић.

Благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, иницијативом Одбора за Верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, сусрет је почео Светом Литургијом у 8,30 у дворској капели Светог Андеја Првозваног, а у наставку је одржан семинар где су вероучитељи упознати са проблемима и изазовима у Верској настави са жељом да се заједнички нешто учини у циљу побољшања рада на пољу Верске наставе. Стручно предавање одржао је г. Ивица Живковић, професор Богословије Свети Кирило и Методије у Нишу, на тему: „Обрада наставне јединице за 3. разред средњих школа Вера и формализам у вери“.

После завршеног скупа у Белом двору, у Краљевком двору учеснике је поздравио Његово Краљевско Величанство Престолонаследник Александар, а онда је уследио обилазак Краљевског двора. Ручак је приређен у Богословији Светог Саве на Карабурми. 

Протојереј мр Игор Ивковић

Similar Posts