Празник Светог Василија Острошког Чудотворца молитвено и свечано је прослављен дана 12. маја 2023. године у Милошеву код Неготина, као слава новоизграђеног храма.

Светом Литургијом началствовао је јереј Марко Јокановић уз саслужење протонамесника Марјана Керчуља, архијерејског намесника неготинског.
Домаћин славе био је г. Горан Петровић са својом благочестивом породицом, која је прошле године приложила крсна знамења за цркву, а колачар за наредну годину биће г. Бранислав Недељковић из Милошева.

Честитајући празник присутном верном народу, отац Марко је подсетио на традиционалне вредности, на васпитање деце у вери, на веру у Бога, уз помен страдале деце у скорашњем немилом догађају који опомиње.

Поред великог броја мештана Милошева и гостију из Неготина и суседних места, светој Литургији је присуствовао и председник општине Неготин г. Владимир Величковић са сарадницима.

Након литије, у порти храма су освештани славски дарови и преломљен славски колач који је за овогодишње домаћине припремила гђа Слађана Антић.

Similar Posts