Са благословом Епископа тимочког г. Илариона, ученици веронауке 7. и 8. разреда из Зајечара и околине (Грљан, Вражогрнац, Николичево, Звездан, Гамзиград, Сумраковац) кренули су, 10. маја 2015. године, на једнодневни излет у Жичку епархију, Савиним стопама  јер другог пута и нема и стигли у храм Светог Саве у Краљеву, лицем пред путир из кога је причешћивао Епископ жички г. Јустин. Тог дана, када Црква слави Светог Саву сећањем на спаљивање његових моштију, није се радило само о излету и обиласку наших светиња, већ и о сретању у Христу вршњака из Краљева и Зајечара и њихових вероучитеља.

Сусрет је планиран као упознавање и дружење које почиње Литургијом. Тако је и било. Ученици су заједно били на Литургији, са присутнима учествовали у резању славског колача поводом славе храма Светог Саве у Краљеву, а затим отишли у ОШ „Јово Курсула“ да наставе љубимо једни друге кроз дружење и игру. Киша је сметала игри у школском дворишту па се играо мали фудбал у сали. Након игре, ученици су једни друге даривали оним што су припремили за ову прилику. Ученици ОШ „Јово Курсула“ из Краљева поклонили су свој ликовни рад а зајечарски основци поделили су својим новим пријатељима гипсане привеске на којима је извајан Христов монограм. Уследило је заједничко фотографисање и позив на следеће дружење у Зајечару.

Путовање ученика из Зајечара настављено је према манастирима  Жича и Љубостиња и Врњачкој Бањи.

У име ученика и вероучитеља захваљујемо својим домаћинима у Епархији жичкој на указаном гостопримству и братској љубави.

вероучитељ Предраг Радосављевић

Similar Posts