Дана 12. марта 2021. године, у 79. години живота, уснуо је у Господу протојереј-ставрофор Светомир Милојевић, дугогодишњи зајечарски свештеник.

Опело ће бити служено на Старом зајечарском гробљу 15. марта 2021. године с почетком у 13 ч.

Животопис проте-ставрофора Светомира Милојевића

Прота-ставрофор Света је рођен 28. новембра 1942. у селу Каменаре, општина Крушевац, од оца Војислава и мајке Спасеније. Основну школу завршио је у родном месту и у селу Бела Вода. Богословију Св. Кирила и Методија у Призрену завршио је 1962. у веома успешној генерацији од које су многи касније, у тешким временима, преузели одговорна места у Српској Цркви. Венчао се 1964. у Великој Дренови са Слободанком. У браку са протиницом Слободанком добио је двојицу синова, Драгана и ђакона Владислава. У ђаконски чин рукоположио га је Еп. Василије у манастиру Љубостиња, а за свештеника Еп. Емилијан у Зајечару.

Свој радни век у мајци Цркви посветио је изградњи урушене Тимочке епархије заједно са својим епископима. Личним трудом и залагањем обезбедио је бакар и каблове за Храм Светог Саве у Београду. За његов труд Епископ Милутин одликовао га је напрсним крстом.

Дана 12. марта 2021. године, после краће болести, отац Света је уснуо и отишао Господу.

Вечан му помен!

Similar Posts