На празник Св. Василија Острошког Чудотворца 2023.  упокојио се у Господу драги професор географије Зоран Милићевић, бивши вероучитељ.

Рођен је 1974. у Зајечару, од оца Бранислава и мајке Љиљане. Завршио је основну школу и гимназију у родном месту, а Географски факултет Универзитета у Београду (2004). У браку са супругом Јеленом није имао деце. Славио је крсну славу Светог великомученика Георгија (Ђурђиц). Био је наставник географије у ОШ „Вук Караџић“ у Великом Извору и ОШ „Јеремија Илић Јегор“ у Рготини, као и у ОШ „Љуба Нешић“, ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Грљану и у Техничкој школи у Зајечару.

Благословом Епископа тимочког г. Јустина предавао је 6 година веронауку у: ОШ „Јеремија Илић Јегор“ у Рготини (2006–2011), ОШ „Вук Караџић“ у Великом Извору (2005–2009) и ОШ „Десанка Максимовић“ у Зајечару (2005/06). Васпитавао је основношколску децу и омладину у духу православља и дао допринос литургијској обнови црквеног живота у Великом Извору и Рготини.

Ова брижљива и добра душа, харизматични наставник, остаће миљеник деце у Цркви и школи.

Врло успешно се из хобија бавио фотографијом. Био је вишегодишњи члан жирија фото-конкурса „Мој храм – мој град“ на Фестивалу хришћанске културе у Зајечару.

Имао је таленат за сликање и учествовао је на бројним фестивалима 3Д уметности у земљи и иностранству.

Пре годину дана разболео се од тешке болести и достојанствено борио против ње, увек уз помоћ Божју, добрих лекара, породице и пријатеља.

Причестио се у среду, 10. маја, а преминуо у петак, 12. маја 2023. године, на празник Св. Василија Острошког, у преподневним часовима. 

На фејсбук страници „ОШ Јеремија Илић Рготина“ постављен је текст:

Услед болести, уснуо је у Господу најбољи међу нама Зоран Милићевић, наставник географије. Зоки, хвала за све што смо од тебе ученици и ми научили. Не само о географији већ и о људскости, племенитости, љубави према свима, праштању, те јуначкој  борби и вери у Христа до последњег даха. Нека ти је вечна слава и хвала. Волимо те и видимо се тамо горе!

Бог нека душу прости и подари рајско насеље нашем брату у Христу, који нам је улепшавао живот!

Опело је служило зајечарско свештенство у суботу, 13. маја 2023. у 13 часова, у цркви Св. 40 мученика Севастијских, на зајечарском Старом гробљу, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, ожалошћене породице, бројне родбине, пријатеља, ученика и бивших ученика.

Протојереј Игор Ивковић

Similar Posts