11094784_755805917871075_8376322728116948069_oДругу годину за редом, у ОШ „Бранко Радичевић“ организује се колективна изложба васкршњих јаја под називом „Васкршња шареница“.

Офарбано је и различитим техникама украшено више од 300 васкршњих јаја. Поред украшених јаја изложени су и керамичке чиније за јаја као и рељефни прикази наших највећих манастира. У организацији изложбе учествовали су вероучитељица Марија Думитрашковић, учитељице млађих разреда, и наставник ликовне културе Љубиша Благојевић. Изложба је отворена у уторак, 7. априла 2015. г. у холу школе и траје два дана. Први посетиоци били су ученици Специјалне школе „12. септембар“ из Неготина, који су се на овај начин упознали са предметом веронауке и креативним радом школских секција.

Ове године у ОШ,,Бранко Радичевић“ обради теме Христовог Васкрсења ученици су пришли на још један интерсантан и мало другачији начин, путем интерактивног приступа, кроз текст, песму, покрет, причу, филм. Ученици 5. разреда су поводом предстојећег највећег хришћанског празника Васкрса, кроз позориште сенки, уприличили позоришну представу у више прича коју су уз помоћ свог наставника Љубише Благојевића, на часовима ликовне културе уобличили у филм са насловом “Васкрс“. Сценарио за филм састављен је на часовима верске наставе уз помоћ вероучитеља Марија Думитрашковић. У оквиру припреме за предстојећи празник- Васкрс, у школи су организоване пројекције филма за ученике 3. и 4. разреда.

Позориште сенки – Васкрсење Христово

Similar Posts