Његово Преосвештенсрво Епископ тимочки г. Иларион освештао је у понедељак 25. јануара 2016. године Ангио салу у Здравственом центру у Зајечару, са свештеницима зајечарског Саборног храма. Освећењу су присуствовали начелник Зајечарског управног округа г. Владан Пауновић, градоначелник Града Зајечара г. Велимир Огњеновић, председник Скупштине Града г. Стефан Занков, уважени гост проф. интерне медицине, интервентни кардиолог и начелник Клиничког центра Србије др Милан Недељковић, директор Здравственог центра Зајечар др Станислав Тадић, начелник Ангио одељења др Владимир Митов, лекари и други медицински радници овог одељења који су помогли његово отварање.

Након освећења владика Иларион се обратио беседом и рекао да смо данас освештали просторије овог одељења и узнели молитве Господу и Светом Сави, којег ће прослављати ово одељење као своју славу, да запосленима да међусобно разумевање, слогу и колегијалност на корист свих оних који на ово одељење долазе ради излечења.

Ангио сала успешно збрињава пацијенте из целе Тимочке крајине, а колико је она непоходна показује податак да је за непуне две године у њој примљено око 500 пацијаната. Пре Зајечара овакве сале отворене су у Ваљеву и Ужицу, за шта је највећим делом био заслужан др Недљковић, који је у то време био Председник Удружења кардиолога Србије. По речима др Недељковића отварање Ангио сале у једном граду је не само медицински, него и културолошки искорак, јер је локална заједница препознала и подржала значај који има рад оваквог одељења за грађане, где је сваки минут важан у спасавању људског живота.

Similar Posts