У Недељу шесту по Васкрсу, Слепога, 21. маја 2017. године, када наша Света Црква прославља Светог Јована Богослова, свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру служио је Владика тимочки г. Иларион. Саслуживали су протојереј Милан Цветић, јереј Владимир Марковић, старешина топчидерског храма, јереј Стеван Стевановић, војни свештеник Команде за обуку, ђакон Вук Јовановић, из Тимочке епархије и Ненад Идризовић, ђакон топчидерског храма.

Након Свете Литургије Владика Иларион је одржао пригодну беседу у којој је заблагодарио Господу на прилици да у дане васкршње радости богослужи у овом древном храму, Његовој Светости Патријарху српском Господину Иринеју на благослову и домаћинима на позиву. Истакавши пример Господњег чуда над човеком слепим од рођења Владика Иларион је пожелео свима окупљенима да светлост Христова засија у свима који га са вером и љубављу у молитви призивају. Да их увек крепи својом светлошћу и подари у свакоме добром делу саборност и слогу која посебно у дане Сабора наше Свете Цркве увек изнова пројављује Њену светост и представља једини прави пут борбе против лажи и зла.

Управа Топчидерског храма је, након свете Литургије, организовала трпезу љубави у конаку Топчидерске цркве. Владика је том приликом благословио духовни труд свештенства овог светог храма пожелевши им да у свему и на даље јачају и напредују са својом литургијском заједницом. Владика је посебно похвалио појање хора Свети Јован Дамаскин који прати богослужења у овом храму, а посебно дечији хор који је са неколико песама улепшао богослужење.

Старешина Топчидерског храма јереј Владимир Марковић заблагодарио је епископу Илариону на благословима, као и браћи свештеницима који су саслуживали и свим драгим гостима на пажњи и љубави.

Similar Posts