У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зјечару, у недељу 5. јула 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију уз саслужење свештеника овога храма и протојереја Милосава Радојевића, свештеника при Вазнесењској цркви у Београду. На данашњем светом сабрању појао је зајечарски хор „Свети Никодим Тисмански“.

У току Литургије владика Иларион је у свештенички чин рукоположио ђакона Новака Бојанића, дипломираног теолога из Београда, који ће служити при зајечарском храму.

За дугогодишње редовно и ревносно помагање у црквама широм Епархије, од свог најранијег узраста, владика Иларион је у чин чтеца произвео браћу Саву и Лазара Костића из Зајечара.

Свима вернима и гостима из Београда, владика је честитао на новим посленицима Божијим и пожелео им пуно успеха удаљем животу и раду, служећи Господу у нашој Светој Цркви.

Духовној радости у парохијском дому допринели су и гости из Београда, Марко Јовановић и Марија Лукић, који су извели су песме етно и духовног садржаја. У име домаћина појао је Зоран Ивковић, протопсалт византијског хора „Свети Никодим Тисмански“ из Зајечара.

Беседа владике Илариона – аудио снимак Радиа Слово љубве 

Беседа протојереја Милосава Радојевића – аудио снимак Радиа Слово љубве