Награда за најбољи филм – „Било једном 12 разбојника“ редитељке. Светлане Стасенко. Прича о јеромонаху Геронтију који пролази трновит животни пут – од затвора до подвижништва које се огледа у обнављању древних манастира, грађењу нових храмова и враћању на пут вере бивших робијаша и бескућника. Слојевита животна прича која практичним примером сведочи о снази вере.

Награда за најбољу режију – „Волтеров осмех“ редитеља Николе Стојановића. Тестаментарни документарни филм једног од највећих филмских ерудита са простора некадашње Југославије, професора Николе Стојановића, сценаристе и редитеља, сложена је мозаична структура која у себи садржи одлике епистоларне форме и филмског есеја. То је својеврсна посвета француско-српским односима кроз историју кроз његову причу о пријатељству са француским књижевником Патриком Бесоном, али и омаж сопственом филмском опусу и кинематографији која више не постоји.

Награда за најбољу камеру – „Мандорла“ редитељке Амире Ал Хажар. Минуциозна камера открива јединствен уметнички поступак укорењен у хришћанској традицији. Миодраг Вучићевић љуске бадема претвара у запањујуће минијатурне иконе. Порта Саборне цркве, 19. септембар 2021. године.