У Зајечару су у суботу 30. септембра 2017. завршени дводневни 6. међународни сајам „Здраво-домаће-природно“, 3. Сајам финансирања и 2. Сајам туризма. Организатори манифестација су били Град Зајечар и Привредна комора Србије – РПК Зајечар. Учествовало је око 350 излагача из Србије, Хрватске, Бугарске, БиХ, Републике Српске, Републике Пољске.
Свечаном отварању сајма присуствовале су бројне званице, излагачи, посетиоци и пријатељи сајма. Дејан Тошић, в.д. директора ПКС РПК Зајечар, поздравио је присутне и пожелео им топлу добродошлицу. „Данас на једном месту у Зајечару имамо бројне и разноврсне производе, чувене војвођанске кулене, разне врсте сланих и слатких пита увијача, ајвар и зимницу, висококвалитена вина, чајеве, ракије и мед, а ту је и наш најпознатији бренд „Зајечарско пиво“ и још много разноврсних и квалитетних производа из готово свих крајева Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Бугарске. Сви су ту: од најмањих индивидуалних пољопривредних газдинстава па до највећих као што су Фабрика пољопривредних машина „Агромеханика“ Бољевац и Фиатов програм предузећа Ником из Крагујевца. Овде су и највеће банке и осигуравајуће куће које послују у Србији, као и туристичке организације, почев од нашег региона, па до осталих из целе Србије и окружења“, истакао је г. Тошић и на крају се још једном захвалио Граду Зајечару, градоначелнику г. Бошку Ничићу, Општини Кладово и ТО Кладово на уступљеним штандовима, хору „Лавиринт“, Центру за традиционалне уметности „Корени“ и свима излагачима на подршци свих ових година.

Добродошлицу свим присутнима пожелео је и Епископ тимочки господин Иларион и нагаласио да сама манифестација „Здраво-домаће-приридно“ јесте одличан мото и одличан позив за све произвођаче који се труде да нам принесу оно што је здраво, домаће и природно.
„Град се укључио и подржао реализацију овакве манифестације, која полако прераста у бренд града Зајечара. Потрудили смо се да омогућимо да се овај сајам настави и има континуитет. Ово је сјајна промоција традиционалних домаћих производа, као и туристичих потенцијала и културног богатства нашег краја, а пре свега, богатства дружења и искустава које овај сајам пружа, како излагачима, тако и посетиоцима. Град Зајечар ће увек подржати овакве манифестације које нам свима враћају осмех на лице“ истакла је Весна Станковић, члан Градског већа града Зајечара.
Посећеност сајмова је и ове године била велика и премашила очекивања организатора.

Преузето: rpkza.rs