У биоскопу „Крајина“ у Неготину, на празник Светог архиђакона и првомученика Стефана, 9. јануара 2016. године, Преосвећени Владика тимочки г. Иларион преломио је славски колач са мр Миланом Радосављевићем поводом Мокрањчевог имендана и славе Дома културе у Неготину који носи име славног српског композитора. Ове године се навршава 160 година од рођења најславнијег Неготинца, чувеног не само код нас већ и у целом свету познатог и признатог.

Владики је, у чину ломљења славског колача, саслуживао протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор Призренске богословије Светог Кирила и Методија привремено смештене у Нишу, који је у Неготин дошао са певачком дружином „Бранко“ из Ниша на промоцију њиховог ДВД са делима Стевана Стојановића Мокрањца, уз одговарање неготинског црквеног хора при храму Свете Тројице.

Целодневној прослави великог јубилеја присуствовали су и председник општине Неготин г. Јован Миловановић са сарадницима, др Соња Маринковић, професор на Факултету музичких уметности и уредник часописа „Мокрањац“, др Бранка Радовић, дугогодишњи селектор фестивала „Мокрањчеви дани“ и многи други.

Similar Posts