IMG_3094prva

Упознајући се са радом и стањем у црквеним општинама поверене му Епархије тимочке, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион посетио је, 20. септембра 2014. године, Салаш и том приликом служио Св. архијерејску Литургију у храму Свете Тројице. Епископу Илариону су саслуживали свештеници неготинског намесништва.

У својој беседи владика Иларион је рекао: „Данас нас је окупила благодат Духа Светог да се овде најпре Богу молимо, да кроз Св. Литургију узнесемо благодарност Богу за све што нам Господ увек даје. А будите сигурни да нам Господ увек више даје него што ми то тражимо и заслужујемо. Јер и сами знате колико се често удаљујемо од Господа, колико нам је све што је свето и узвишено тешко да чинимо. Тешко нам је да дођемо на Литургију, тешко је да се пости, тешко је да се моли Богу. Али Господ који воли човека и који је ради нас дошао на земљу и установио Цркву своју ради нашег спасења, да се људи кроз Цркву крштавају и да поново постају заједничари Божији по благодати.“ У наставку беседе Владика је још једном подсетио на угрожене од поплава и колико им је сада потребна наша молитва и помоћ да заједно пребродимо непогоду која је задесила северни део епархије.

После евхаристијског сабрања, излазећи у сусрет жељи надлежног пароха, јереја Марјана Керчуља, владика Иларион је крстио  малог Матију сина оца Марјана, и тако употпунио духовну радост данашњег дана.

Након Св. Литургије свога владику поздравили су и најмлађи, ученици веронауке ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Салаша који су извели пригодан културно-уметнички програм.

 

Similar Posts