Последњег дана Фестивала духовно-документарног филма, који се одржава у оквиру 8. Фестивала хришћанске културе, награде је доделио председник жирија Филмског дела фестивала Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове Светости Патријарха српског.

Филм „Боже, осећам твоје приближавање!“ добио је награду за најбољу режију, филм „Чекајући Хандкеа“ добио је награду за најбољу камеру. Награда за духовност на филму припала је филму „Огањ“ док је специјалну награду Одбора Фестивала добио филм „А Исток река тече“.

После пројекције најбољег филма, која је организована у Духовно-мисионарском и културном центру Епархије тимочке – „Гостопримница“, присутнима се обратио Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион а затим је у част завршетка Фестивала духовно-документарног филма наступио бенд Белтанго.

Наредног дана, у понедељак 18. септембра, на програму је предавање и радионица православног иконописа коју ће одржати Јелена Хинић и Горан Јанићијевић а затим ће бити организовано предавање Наталије Ковачевић са темом „Св. Нектарије Егински и старац Нектарије Виталис – лична сведочанства“.

ГАЛЕРИЈА:

Фотографије: Љупко Милетић

Similar Posts