У уторак 6. октобра 2020. године, на празник Зачећа Светог Јована Крститеља, у Зајечару је светим евхаристијским сабрањем прослављен дан посвећен Пресветој Богородици „Заштитници града“.

Његовом Преосвештенству Епископу тимочком господину Илариону саслуживали су протојереј Игор Ивковић, протонамесник Зоран Голбовић, јереји Марко Пајчин и Новак Бојанић, архиђакон Илија Јовановић и ђакон Урош Памучар, док је на литургијске прозбе одговарао хор зајечарског Саборног храма. Током свете Литургије Епископ Иларион је рукоположио у свештени ђаконски чин Николу Нешића.

Говорећи о родитељима Светог Јована Претече и њиховим усрдним молитвама за пород које је Бог услишио, владика Иларион је истакао – Наш Бог није глув и није заспао, већ радосно и са нестрпљењем чека нашу молитву. Нажалост, то је оно што највише недостаје у овом времену.

Након ломљења и благосиљања славског колача, који је ове године припремила породица Верицe Адамовић, Његово Преосвештенство предводио је литију до куће у којој се јавила Пресвета Богородица, где је прочитао молебан.

Прослављање празника настављено је у просторијама Црквене општине где је уприличено послужење за сав присутни народ.

Ђакон Никола Нешић је рођен 28. фебруара 1996. Основну школу завршио је у родном Друговцу (општина Смедерево) а потом Богословију „Св. Јована Златоустог“ у Крагујевцу. Ожењен је Саром са којом има сина Теодора.

Similar Posts