У четвртак, 3. новембра 2022. године, зајечарски Црвени крст у сарадњи са Верским добротворним старатељством Епархије тимочке организовао је у манастиру Суводол ликовну радионицу за децу корисника Народне кухиње. Ликовну радионицу, на којој су деца осликавала шоље, водили су зајечарски ликовни уметници – Драгослав Стојић Рајачки, Душко Перишић и Јасмина Пајовић, а учествовали су и најмлађи волонтери Црвеног крста ученици ОШ „Љуба Нешић“.

Акцију Црвеног крста подржали су својим присуством и учешћем гђа Ивана Ћебић,  градска већница града Зајечара за јавно здравље, заштиту деце, борачка и инвалидска  питања и ђакон Вук Јовановић, секретар ВДС-а Епархије тимочке.

Након радионице, сестринство манастира Суводол уприличило је ручак за све присутне након ког је испратило најмлађе госте поделивши им слатке пакетиће. Шоље осликане на овој радионици наћи ће се 8. децембра у 18 часова на аукцији у „Гостопримници“, Духовно-мисионарском центру Епархије тимочке, а прикупљена средства биће искоришћена за куповину новогодишњих пакетића за децу корисника Народне кухиње и децу са инвалидитетом.

ГАЛЕРИЈА:

Фотографије: Црвени крст Зајечара

Similar Posts