Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је Литургијом пређеосвећених Дарова у петак 9. априла 2021. године у цркви Свете Тројице у Неготину. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори: Трандафир М. Јанковић, парох кобишничко-буковчански, Ранко Алексић, парох праховски, Ђорђо Јокић, парох михајловачки и Ранко Јовић, свештеник у пензији. Након свете службе свештеници Архијерејског намесништва неготинског приступили су исповести. По благослову Преосвећеног Епископа Илариона свештенике је исповедио протојереј-ставрофор Ранко Јовић.

Беседећи по отпусту свете Литургије Епископ тимочки г. Иларион нагласио је да постојање Пређеосвећене Литургије сведочи о важности причешћивања а самим тим и покајања и исповедања које треба да претходи примању светих Дарова. Владика је сабране вернике подсетио на речи Св. апостола Павла који каже да је међу људима много болесних јер недостојни једу Тело и Крв Христову, и истакао да је потребно припремати се за свето Причешће покајањем, постом и молитвом.

Треба да живимо тако да сваки наш корак буде са Христом и ка Христу и Царству небеском, да сваки наш удисај овог ваздуха буде удисај благодати Духа Светога и удисај који нас подсећа на живот и Животодавца нашег, да удишући и издишући ово што је материјално творимо непрестану молитву Исусову која освећује наше срце, која нас чува, која нас приводи покајању и која нас кроз покајање води кроз свету Тајну Исповести до светог Причешћа. Само тако, у целини чинећи заповести Господње, можемо да имамо оправдану наду да ће нас Господ помиловати, закључио је тимочки Епископ.

Similar Posts