У Недељу посвећену женама Мироносицама 12. маја 2019. године, када наша Света Црква прославља Светог Василија Острошког Чудотворца, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару светим литургијским сабрањем началствовао је архимандрит Козма (Радовић) игуман манастира Буково, уз саслужења свештенства овога храма и гостију из Епархије пожаревачко-браничевске протојереја-ставрофора Љубисава Соколова, пароха параћинског и ђакона Дејана Соколова из Параћина.

Празник је својим богоугодним појањем прославио и црквени хор Саборног храма под управом проф. Наташе Јовановић, који Недељу Мироносица празнује као своју хорску славу.

Молитвеним заступништвом Св. Василија Острошког сабрао се велики број верника који су прослављајући овај свети и значајни дан, присуствовали још једној хришћанској радости, литургијском крштењу мале Михаиле, ћерке ђакона Уроша Памучара, секретара ЕУО-а Епархије тимочке.

Игуман Козма је честитао празник уз жељу да се сви радујемо данашњем дану, да живимо и стварамо заједничким трудом и залагањем, чувајући себе и своје породице, указујућу милосрђе,љубав и поштовање ближњима својим, да сабирајући се на светим богослужењима сачувамо нашу Цркву у заједници са свима светима, надајући се Царсту Божијем.

Similar Posts