У Недељу 11. по Духовима, Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион учинио је канонску посету и одслужио свету архијерејску Литургију у цркви Св. великомученика и победоносца Георгија у Бору, уз саслужење борског свештенства.

У току свете Литургије, Епископ Иларион је рукоположио ђакона Марка Радосављевића у чин презвитера и најавио његово постављење за пароха другог мајданпечког. И овом приликом, владика Иларион је изразио задовољство видевши мноштво народа на евхаристијском сабрању и деце која учествују у Литургији и приступају Светим тајнама. Свету Литургију је својим ангелским појањем украсио хор „Свети Никодим Тисмански“, а посебну духовну радост и својеврсно пријатно изненађење, свима је причинило и прво појање на aрхијерејској Литургији младог црквено – градског хора „Свети Георгије“ из Бора, чији су чланови овом приликом отпојали поједине делове Литургије.

У својој архипастирској поуци, владика је протумачио зачало из св. Јеванђеља – о двојици дужника – које се читало на Литургији и подсетио нас да се никада ни један човек не може толико огрешити о нас, колико се ми сваки дан грешимо о Бога, но да свемилостиви Господ све наше грехе покрива својим милосрђем ; те смо и ми дужни од срца праштати једни другима, како би се милост Божија изобилно излила на нас.

Преузето: храм св. великомученика Георгија – Бор

Similar Posts