На магистралном путу Параћин-Зајечар, поред мотеала „Етно центар Балашевић“, у атару села Мирово, у изградњи је велелепни храм посвећен старозаветним Светим мученицима Макавејима.

На овај празник, бољевачко намесништво, житељи Општине Бољевац и  верни народ, били су удостојени посете свог Архијереја, Епископа тимочког Господина Илариона, који је началствовао светом архијерејском Литургијом у овоме храму у изградњи, уз саслуживање свештеника бољевачког и борског намесништва. Светој Литургији је присуствовао верни народа овог краја и околине, представници Општине Бољеваац, као и господин Драган Балашевић, власник мотела и велики добротвор и приложник овог светог храма.

Након литургијског сабрања, пререзан је славски колач са колачарем Жељком Марјановићем из села Мирово. Част колачара за наредну годину припала је господину Драгану Николићу и његовој породици.

Након тога владика се обратио верном народу пригодном беседом честитајући празник, поучавајући о честитом животу Светих мученика Макавеја, мати им Соломоније и свештеника Елеазара, на њихов подвиг и жртву за веру. Владика је говорио о часном посту у част Свете Богородице, његовом значају за нашу духовну ризницу и помоћ за коју умољавамо мајку Божију.

Владика је пожелео да се наставе радови на овом храму и позвао да свако спрам својих могућности узме учешћа и помогне изградњу.

Ово духовно сабрање настављено је свечаном трпезом коју је припремило особље „Етно центра Балашевић“ са власником Драганом Балашевићем.

Парох први бољевачки

   Протонамесник Ристибор Стевић

            

Similar Posts