У Недељу 14. по Духовима, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион учинио је канонску посету цркви светог великомученика Георгија у Књажевцу и том приликом у овом храму служио свету архијерејску Литургију, уз саслужење свештенства књажевачког намесништва.

На светом богослужењу појао је византијски хор „Свети Никодим Тисмански“ из Зајечара. Поред мноштва верника и деце школског узраста, светој Литургији је присуствовао и председник Општине Књажевац г. Милан Ђокић са сарадницима.

Владика Иларион је потом одслужио Молебан за благословен почетак нове школске године, за све ученике и њихове наставнике. У својој архипастирској поруци, вадика је подсетио на потребу да деца редовно посећују света богослужења и да су родитељи обавезни да децу што чешће доводе у цркву. У свом архипастирском писму, које је прочитао, владика је обавестио вернике да је при Епархији тимочкој основана Агенција за поклоничка путовања „Ходочашће“, коју ће водити протојереј Игор Ивковић из Зајечара.

По завршетку литургијског сабрања, владика је разговарао са председником општине и верницима у просторијама  ЦО Књажевац.

Similar Posts