2_14Протеклих дана Србију су, нажалост, опет погодиле поплаве библијских размера. Овога пута страдала је источна Србија односно кладовски крај, а посебно село Текија које се налази у Тимочкој епархији.

У поменутом селу 15. септембра поплављена је и парохијска црква, на исти дан када је у прошлости због изградње хидроелектране „Ђердап“ премештена на садашење место. Овога пута, црква је била бедем на коме су се зауставили бујица и отпад који је вода донела.

У брзој акцији Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, верног народа Архиепископије, волонтера и ученика богословије Светог Саве у Београду, са благословом Патријарха српског г. Иринеја и Епископа тимочког г. Илариона, данас је око поднева кренуо први шлепер хуманитарне помоћи ка Кладову.

Помоћ се састоји од одеће, ћебади, опреме за бебе, средстава за хигијену, око 4 тоне прашка за прање, две палете пелана за бебе, душека… Помоћ је сакупљена захваљујући верном народу Београда и Црквеној општини из Келна у Немачкој.

У току поподнева шлепер фирме ,,Перић транспорт“ у Кладово је одвезао г. Дарко Палин, заједно са свештеником Владимиром Марковићем и службеником ВДС-а г. Вуком Јовановићем. Хуманитарце је дочекао архијерејски намесник свештеник Дејан Пајић. Помоћ је одмах ускладиштена и биће прослеђена према потребама.

ВДС ће кроз координисане акције наставити да помаже поплавама погођене крајеве.

Извор: ВДС

Similar Posts