У Недељу мироносица 8. маја 2022. године, када наша света Црква молитвено прославља Светог апостола Марка, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог Георгија у селу Дупљане код Неготина. Епископу сусаслуживали протојереји-ставрофори Ранко Алексић, Ђорђо Јокић, Благоја Томић и Влајко Банковић, протојереј Перица Божуновић, протонамесник Марјан Керчуљ и ђакон Урош Памучар.

У архипастирској беседи, владика Иларион је подучио сабрани верни народ о поукама данашњег празника, као и о радости Христовог васкрсења и нади коју оно одржава у душама свих хришћана. Нас нада на Христово васкрсење чува од очајања у смртном тренутку а молитве Цркве нас уче да упокојени наслеђују живот вечни, да су само тренутно одвојени од нас док се ми за њих молимо, рекао је Епископ.

Након Литургије народ и свештенство су се окупили око празничне трпезе са својим Епископом, на ручку који су обезбедили домаћини славе Драгиша Стефановић и Драгиша Трујкић.

Similar Posts