Слава новоизграђеног храма Светог Василија Острошког Чудотворца у Милошеву код Неготина свечано је прослављена 12. маја 2022. године.

На дан празника служена је света Литургија којом је началствовао отац Марко Јокановић уз саслужење оца Марјана Керчуља, намесника неготинског. Литургији је присуствовао и председник Општине Неготин г. Владимир Величковић са сарадницима. После Литургије уследила је литија око храма, након чега је пререзан славски колач.

Овогодишњи домаћин славе био је г. Љубиша Анђеловић, локални угоститељ и члан одбора Црквене општине Милошево, који се усрдно потрудио да придошли народ  буде лепо послужен током дружења које је уследило у будућој порти храма. Домаћин славе за наредну годину биће г. Горан Петровић из Милошева.

У својој беседи, отац Марко је позвао верни народ да се узда у Васкрслог Господа и Св. Василија, који овде, далеко од епархије у којој је столовао, и после толико времена шири своје духовне поруке на корист свих, те да уз помоћ пријатеља и верних људи истрајавајући у свом настојању и надаље учествује у подизању светиње и радовима који предстоје.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дарко Прстић
Фотографије: Бојан Радосављевић