У Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион предводио је васкршње јутрење са литијом и у наставку Литургију.

Преосвећеном владики саслуживали су зајечарски свештенослужитељи док је појао црквени хор вођен проф. Наташом Јовановић.

Васкршњу посланицу Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Порфирија, упућену свим православним верницима, прочитао је старешина Саборне цркве протојереј Зоран Голубовић. Међу бројним верницима, Литургији је присуствовао и градоначелник Зајечара г. Бошко Ничић са сарадницима.

У јутарњим часовима владика је порти Саборне цркве отворио Васкршњу туцијаду. За победника 10. Туцијаде проглашен је Жељко Милетић, ОШ „Хајдук Вељко“. Дарове за Васкршњу туцијаду обезбедили су Црквена општина Зајечар, Текијанка, Књижара Монограм и Гостопримница.

После Туцијаде Епископ Иларион је са градоначелником Зајечара г. Бошком Ничићем отворио Улицу васкршње радости, чиме је отпочео и културно уметнички програм.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts