Милошћу и благодаћу Божијом, и молитвама Пресвете Богородице,  у храм Светог великомученика Георгија стигла је копија икона Пресвете Богородице Тројеручице.

Икона Пресвете Богородице Тројеручице дочекана је испред храма Светог великомученика Георгија уз присуство већег броја верника. Уз икону Пресвете Богородице Тројеручице у наш храм донешен је кивот са моштима светитеља, и биће изложени до недеље 24.07.2016. године до 16:30 часова.

Након дочека свете иконе Пресвете Богородице Тројеручице и светих моштију светитеља, старешина храма, протојереј Миленко Бајић одслужио је бденије. Током бденија, верни народ је прилазио на поклоњење светој икони и светим моштима и за то време свештеници су помазивали верни народ јелејем. Након бденија одслужен је Акатист икони Пресвете Богородице Тројеручице.

У недељу 24. 07. 2016. године, биће одслужена Света Литургија са почетком у 08:00 часова,  у поподневним часовима тачније у 15:30, поново ће бити одслужен Акатист икони Пресвете Богородице Тројеручице, како би испратили ову велику светињу која је у нашем храму.

Овом приликом позивамо верни народ да присуствује Светој Литургији и Акатисту у поподневним часовима како би се заједно помолили Васкрслом Господу Христу и Његовој Пресветој Мајци, чијим молитвама Господе спаси, помилуј и сачувај нас.

Similar Posts