У недељу, 15. октобра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион предводио је литургијско сабрање у манастиру Свете Тројице у Манастирици, уз саслужење свештенослужитеља Епархије тимочке. Овим литургијским сабрањем прослављено је педесет година свештеничке службе протојереја-ставрофора Ника Туфегџића.
У архипастирској беседи након свете Литургије, владика је честитао оцу Нику пола века свештенослужења пожелевши му да и надаље проповеда Христово јеванђеље и сабира људе у цркви Његовој. Епископ је затим, тумачећи јеванђелске речи које нас уче да будемо милостиви као Отац наш небески, истакао да ниједна Божја заповест није неостварива и претешка уколико имамо љубави према Богу и према ближњима. Оцу Нику владика је за успомену на данашње сабрање и свечани јубилеј даровао целивајући крст.
Епископ Иларион је потом уручио Архијерејске похвалнице благочестивим добротворима храма у Манастирици – Николи Николићу из Манастирице, Марјану Манчевићу из Кладова, Бојану Рошкићу из Кладова, предузећу ,,Биро М“ из Кладова, Мирослави Стојановић из Речице и Споменки Николић из Доњег Милановца.

Галерија:

Similar Posts