DSC_5218

Коло српских сестара у Неготину прославило је, у Цветну недељу, 5. априла 2015. г. изузетан јубилеј, двадесет година обновљеног рада и сто једанаест година од оснивања.

Чланице Кола присуствовале су Светој Литургији у Саборном храму СветеТројице, а потом је председница Кола г. Александра Петровић поздравила присутне и подсетила на давну 1904. г. када су угледне жене Неготина, вођене хуманошћу и патриотизмом основале Коло српских сестара у Неготину, само годину дана, након оснивања београдског Кола сестара.

За успешан рад свих ових година, посебно је захвалила свештеницима Саборног храма, протојерејима – ставрофорима Ранку Јовићу и блаженоупокојеном Петру Стоиљковићу, којима су, у име Кола, додељене захвалнице. У име упокојеног проте Петра, захвалницу су примили чланови најуже породице. Садашњем старешини храма, протојереју Милану Радовићу, председница Кола уручила је дрворезни крст као поклон за несебичну помоћ и подршку коју пружа раду Кола. Захвалницу је добила и трговина „Владејић“ за велики  донаторски прилог у реновирању Дома Кола.

Г. Александра Петровић је позвала све људе добре воље да и убудуће својим прилозима помажу племенити рад овог удружења.

Уз пригодно славље чланице Кола ни данас нису заборавиле да покажу хуманост на делу. У сарадњи са Центром за социјални рад подељено је двадесет пакета хуманитарне помоћи социјално угроженим породицама.

Similar Posts