Јединствено место на територији читаве Србије

Духовно-мисионарски и културни центар Епархије тимочке – „Гостопримница“ прославила је шесту годину успешног рада у Зајечару. Тим поводом, у том пријатном амбијенту, као и раније, организована је пригодна свечаност и дегустација вина манастира „Буково“ за бројне госте.

Живописно место за разговор са пријатељима, породично окупљање, опуштање уз добру књигу, у пријатном амбијенту са пуно различитих детаља, сасвим оригинално и другачије. Овако се већ годинама уназад описује зајечарска Гостопримница, која ове године обележава шести рођендан. Окупљене је у име домаћина поздравио Дејан Живковић, а затим се присутнима обратио Епископ тимочки г. Иларион, који је изразио задовољство и захвалност што је Гостопримница препозната као место са квалитетном услугом и занимљивим културним дешавањима. „Наша идеја је да посведочимо да Црква није само тамо у порти или храму, унутар зидина, Црква је човек, Црква је Христос, Црква смо сви ми заједно као крштени, као расположени људи, људи добре воље, отворени једни према другима. Црква није ограничена архитектуром и зидинама и овај концепт Гостопримнице заједно са вама сведочи да је црква као новозаветна Нојева барка присутна и овде. Ви сте присутни овде са нама, да једни другима пружамо људску подршку и утеху кад је потребно, да делимо узајамне радости“, казао је Епископ Иларион.

У протеклим годинама у овом ушушканом простору организоване су многобројне промоције, предавања о актуелним догађањима у друштву, хуманитарне акције, филмске вечери. „Надам се да ћемо истрајати и на даље, да будемо заједно у добром здрављу, расположењу, да се концепт Гостопримнице проширује и на друге градове наше Епархије, а имамо сведочанство да ко год је дошао са стране, сложио се да је Гостопримница јединствено место на територији читаве Србије, овако како је овде замишљена и реализована. Честитам свима годишњицу“, рекао је владика Иларион.

ГАЛЕРИЈА:

Текст и фотографије: Радио Магнум

Similar Posts