Представници хуманитарне организације Наши Срби из Чикага посетили су Епархију тимочку у оквиру сарадње са епархијским Верским добротворним старатељством.

Председница удружења г. Кети Фенсло и њени сарадници, г. Мира и Зоран Гушић и г. Мери Елизабет Кауто, били су гости Кола српских сестара у Неготину, где су обишли старо здање Дома кола сестара за чију обнову су издвојили новчана средства у виду донације за постављање нових прозора по упутству Завода за заштиту споменика културе из Ниша. Са председницом Кола г. Александром Петровић гости су разговарали о могућностима даљих улагања у реновирање овог објекта.

Добротвори из Чикага су посетили и манастир Буково, где их је дочекао игуман мнастира архимандрит Козма (Радовић) са братством и упознао са историјатом ове светиње.

У поподневним сатима организован је пријем у Епархијском двору у Зајечару, који је приредио Епископ тимочки г. Иларион. Изнети су бројни утисци о досадашњем раду и планирана је нова помоћ потребитима у Епархији тимочкој у сарадњи са епархијским ВДС – ом.

Similar Posts