Милошћу Божијом, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Господина Илариона, верна копија чудотворне иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице боравила је од првог до трећег октобра у храму Светога великомученика Георгија у Бору.

Икона Пресвете Богомајке приспела је из Зајечара у Бор у недељу у поподневним часовима. Борани су исказали своју љубав и поштовање према Мајци Божијој, сабравши се у великом броју да дочекају њену чудесну икону. После вечерњег богослужења и акатиста Пресветој Богородици Млекопитатељници, свештеници борског храма одслужили су и Молебан за исцељење болних испред иконе Богомајке и светих моштију које обитавају у нашем храму. Верни су потом стрпљиво чекали да се поклоне Матери Божијој и да се помажу јелејем из кандила упаљеног пред овом чудесном иконом. Иако је ова светиња боравила у Бору само три дана, многи Борани су, обавештени преко медија и друштвених мрежа о доласку ове светиње у њихов храм, успели да издвоје време и искористе прилику да се поклоне образу Мајке Божије и упуте Јој усрдне молбе.

У Уторак у поподневним часовима, након одслуженог акатиста, верни Бора су, сабрани у већем броју, испратили икону Богомајке, која ће у наредном периоду бити у бољевачком храму, а затим наставити путешествије по осталим местима Тимочке епархије ради поклоњења верних.

Преузето: Борска црква

Similar Posts